BOLLYWOOD FILMFESTIVAL VEROVERT DEN HAAG!


Op 5, 6 en 7 mei 2017 vormt Theater aan het Spui in het hartje van Den Haag het decor voor de 3e editie van het spectaculaire ‘Bollywood Boulevard Festival’. Drie dagen lang kunnen Bollywood liefhebbers hun hart ophalen aan een scala van Bollywood films; van klassiekers tot de allernieuwste premières! Naast de Bollywood kaskrakers die gedurende het weekend staan geprogrammeerd, kunnen bezoekers dit jaar genieten van een geweldig muziek concert van “Swareed” met de hoofdzanger Ravinder Singh Bedi en de finale van het Bollywood Scholieren Songfestival 2017.

Het Bollywood Boulevard Festival opent op vrijdag 5 mei met de film ‘PINK’ waar de ultieme Bollywoodster Amitabh Bachchan de hoofdrol in speelt. Kaskrakers en award winning films als ; ‘BAGHBAN’, ‘OM SHANTI OM’ en de hit van 2016 ‘KAPOOR & SONS’ zijn ook te zien. Het filmfestival sluit af met de Nederlandse filmpremière van ‘HAPPY BHAG JAYEGI’. In totaal staan er vijf Bollywood films geprogrammeerd gedurende het Bollywood Boulevard Festival.

Swareed in concert De populaire 5 koppige formatie Swareed met hoofdzanger Ravinder Singh Bedi treedt voor het eerst op in Den Haag. Samen met gastartiesten Mona Siddiqui en Orville Breeveld wordt dit een mooie zangavond met nieuwe en oude Bollywood nummers in een bijzonder jasje. Een bijzonder eenmalig concert dat u niet mag missen.

Bollywood Scholieren Songfestival De finale van het Bollywood Scholieren Songfestival vindt dit jaar plaats tijdens het Bollywood Boulevard Festival weekend in Theater aan het Spui. 12 kandidaten strijden elk met 2 nummers om de titel van 2017. De muzikale begeleiding ligt in handen van Avishkar orchestra onder leiding van maestro Ronny Bhikharie.

Bollywood films worden gekenmerkt door een kleurrijke mix van zang en dans met veel drama, liefde, komedie en actie. De Bollywood films zijn ontzettend populair onder de Indiase diasporagemeenschappen overal ter wereld, maar ook daarbuiten worden de producties van werelds grootste filmindustrie steeds meer gewaardeerd. Den Haag maakt zich als Bollywood hoofdstad van het Europese vasteland op voor dit jaarlijks terugkerende filmfestival waar Bollywood een ware beleving wordt.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.bollywoodboulevard.nl of facebook.com/bollywoodboulevardfestival